De Boerderij

De Boerderij

Wij melken op deze locatie 125 Holstein koeien. Daarvoor hebben wij 2 robots in gebruik. De koeien en het jongvee lopen zomers heerlijk buiten, je zult dat niet altijd zien want ze gaan ’s nachts als het koel is lekker naar buiten. ’s Morgens zijn ze dan vaak weer op tijd de stal in gedoken voor het verse voer en de koelte onder het heerlijke geïsoleerde dak.

Onze ‘droge koeien’, dat zijn koeien die met zwangerschapsverlof zijn, staan in een grote, ruime, open front stro stal. Zij hebben de gehele dag een zandpaddock ter beschikking. De kalfjes staan de eerste tijd in een mechanisch geventileerde stal, ze staan in grote groepshokken met stro en als ze oud en sterk genoeg zijn lopen deze ook heerlijk in de weide. Wij verbouwen al ons voer zelf op eigen land. Wij zijn met ons vee grond gebonden. Dat houdt dus ook in dat wij voldoende land hebben om al onze dieren te kunnen voeren. Wij verbouwen zelf gras en mais.

Op de boerderij van onze buurman, Jan, melken wij nog 40 koeien.
Ook daar wordt er gemolken met een robot en lopen de dames heerlijk buiten. Bij Jan lopen onze vaarzen, dat zijn koeien die voor het eerst een kalfje hebben gekregen. Ook zie je bij Jan nog enkele MRIJ koeien. MRIJ staat voor Maas Rijn IJssel. Dit zijn dubbeldoel koeien, deze geven naast melk ook nog vlees.

Komen kijken?
Vraag de boer of boerin voor een rondleiding